Om oss

Photo: Eric Idler

OM OSS

Pearls of the Sound är en kvinnlig barbershopkör som tillhör Sweet Adelines International, en världsomspännande organisation med ca 23000 sångerskor fördelade på ca 25 regioner, 500 körer och 1200 kvartetter.

Vår region heter Nordic Light Region och består av ca 20 körer och ca 35 kvartetter.

Pearls of the Sound bildades 1987 av Lars Holmström och har sedan 1988 varit (och är) en tävlande kör med flera fina medaljer i bagaget.

DIRIGENTER

Kören leds framgångsrikt sedan 2004 av dirigenten Anna Rosenberg och i jan 2015 fick kören desutom en co-dirigent i form av Rasmus Krigström. Både Anna och Rasmus verkar även som domare i sina respektive organisationer.

Anna som Showmanshipdomare i Sweet Adelines International (SAI) och Rasmus som Musicdomare i Barbershop Harmony Society (BHS)

VAD ÄR BARBERSHOP?

Barbershop är en sångstil/genre som fick sitt namn av  frisersalongerna i Usa i slutet på 1800-talet då man under väntetiden började sjunga stämsång tillsammans.   

Barberhop innebär accapellasång i fyra stämmor som kallas Tenor, Lead, Bariton och Bas.

Leaden är den som står för melodin. Basen är den stabila grunden, bariton den som limmar ihop ackordet med tonerna som blir över och tenoren är stämman som klingar lätt i toppen.       

När ackordet är riktigt rent hörs toner som inte sjungs, så kallade övertoner, som gör ljudbilden starkare och fylligare.

Under NM 2012 kvalificerade vi oss till Harmony Classic 2013 på Hawaii för att tävla i kategorin division A (small size) Chorus. Vårt "Small" paket blev en succé och stolta åkte vi tillbaka hem med en skinande guldmedalj runt halsen.

Hösten 2016 åkte vi till Las Vegas för att återigen tävla i Harmony Classic, denna gång i kategorin division AA (mid size) Chorus. Vårt mål, att göra ett spektakulärt Harmony Classic paket att minnas, tror vi att vi nådde... med råge! Poängrekord och en guldmedalj med hem!