Om oss

Välkommen till oss!

Pearls of the Sound är en show- och tävlingskör med cirka 50 medlemmar och vi sjunger framför allt barbershop. Vi håller till i Helsingborg, men världen är vår arena - vi reser nämligen ofta till internationella tävlingar. Pearls är med i Sweet Adelines International, en världsomspännande organisation med ca 23000 sångerskor fördelade på ca 25 regioner, 500 körer och 1200 kvartetter. Vår region heter Nordic Light Region och består av ca 20 körer och ca 35 kvartetter.

Pearls of the Sound bildades 1987 av Lars Holmström och har sedan 1988 varit (och är) en tävlande kör med flera fina medaljer i bagaget. (Under fliken "Se och Hör" kan ni se och höra våra tävlingspaket.)

Våra dirigenter

Kören leds framgångsrikt sedan 2004 av dirigenten Anna Rosenberg Adlerstam och i januari 2015 fick kören desutom en co-dirigent i form av Rasmus Krigström. Både Anna och Rasmus verkar även som domare i sina respektive organisationer, Anna som domare i kategorin "visual communication" i Sweet Adelines International (SAI) och Rasmus som domare i kategorin "music" i Barbershop Harmony Society (BHS)

Vad är barbershop?

Barbershop är en sångstil/genre som fick sitt namn av  frisersalongerna i USA i slutet på 1800-talet, då man under väntetiden började sjunga stämsång tillsammans. Barberhop innebär a cappellasång i fyra stämmor som kallas Tenor, Lead, Bariton och Bas.

Leaden är den som står för melodin. Basen är den stabila grunden, bariton den som limmar ihop ackordet med tonerna som blir över och tenoren är stämman som klingar lätt i toppen. När ackordet är riktigt rent hörs toner som inte sjungs, så kallade övertoner, som gör ljudbilden starkare och fylligare.

Kom och sjung med oss!

Vi repar varje tisdag kl 18:30-21:30 i gamla brandstationen på Gåsebäcksvägen 2 i Helsingborg och vi söker ständigt nya medlemmar. Du är varmt välkommen att komma och lyssna!


Har du frågor och funderingar? Kontakta oss gärna på info@pearls.se! 

Anlita oss!

Pearls of the Sound kommer gärna till er och bjuder på glittrande underhållning av skönsjungande tjejer som älskar att sjunga och showa!


Vi anpassar kören efter tillfället i storlek och repertoar. Vi förgyller festen, bröllopet, födelsedagen, kundträffen, konferensen och alla andra tillfällen när människor samlas för att fira något eller ha trevligt.


Tillsammans kommer vi överens om vad som passar just din tillställning.


Skicka ett mejl till boka@pearls.se med ditt namn, kontaktuppgifter och vad det är för event du vill att vi ska förgylla så återkommer vi till dig!